0212 251 2808 (pbx) novitas@novitas.com.tr
0212 251 2808 (pbx) novitas@novitas.com.tr

GEZİ PROGRAMLARI

GEZİ PROGRAMLARI

Kastamonu kent merkezinde konaklayarak, gerek merkezde, gerekse yakın çevreye günübirlik geziler yapmak mümkündür. Ayrıca Kastamonu’yu merkez alan birçok değişik Batı Karadeniz tur programları da yapılabilir.

Konaklarımızdaki konukluğunuz süresince, otel bünyesinde bulunan “Turizm Danışma Ofisi”miz ve “Ekoturizm Derneği Ofisi” size, zamanınıza ve tercihlerinize uygun yeni programlar da sunabilecektir. Kardeş kuruluşumuz olan seyahat acentamız NOVITAS Turizm aracılığı ile, dilediğiniz tur programlarını gerçekleştirebilir, araç kiralama ve rehberlik hizmeti verebiliriz.

Yapabileceğiniz birçok gezi programına birkaç örnek aşağıda verilmiştir:

KASTAMONU ve ÇEVRESİ TUR PROGRAMLARI

Tur 1- Kastamonu tarihi kent gezisi (1 tam gün)

Program: Sabah Valilik ve Kent tarihi müzesi, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, Memleket Kütüphanesi, saat kulesi ve şehre tepeden bakış. Nasrullah Camii, şadırvanı ve meydanı, Yılanlı Darüşşifa, Münire Medresesi.

Öğle yemeği molası: Uğurlu Konakları’nın eşsiz misafirperverliğinde Kastamonu’nun meşhur etli ekmeği ve yöresel menüleriyle almak mümkün.

Yemekten sonra, Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet veren 100 yıllık görkemli Kastamonu evi Liva Paşa Konağı, daha sonra Yakupağa Külliyesi ve helvahane gezisi. Ardından Türkiye’nin ilk ve tek şapka müzesini ve daha birçok koleksiyonu barındıran Mimar Vedat Tek Kültür merkezi ziyareti. Son olarak, Kastamonu’nun geleneksel el sanatlarını tanımaya vakit ayırıyoruz. Önce Valilik’e bağlı El Dokumaları Merkezi’ni (bu esnada burada bulunan kaya mezarları görülüyor) , ardından Tarım Bakanlığı’na bağlı Ahşap El Sanatları teşhir binasını geziyoruz. Uzun günlerde, güneş batışını Kale’den izleyerek programı bitirmek mümkün.

Tur 2- Kastamonu tarihi kent ve yakın çevre gezisi ( 2 tam gün )

1.gün: Sabah Valilik ve Kent tarihi müzesi, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, Memleket Kütüphanesi, saat kulesi ve şehre tepeden bakış. Nasrullah Camii, şadırvanı ve meydanı, Yılanlı Darüşşifa, Münire Medresesi.

Öğle yemeği molası: Uğurlu Konakları’nın eşsiz misafirperverliğinde Kastamonu’nun meşhur etli ekmeği ve yöresel menüleriyle almak mümkün.

Yemekten sonra, Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet veren 100 yıllık görkemli Kastamonu evi Liva Paşa Konağı’nı, Arkeoloji Müzesi’ni görüyoruz. Ardından Türkiye’nin ilk ve tek şapka müzesini ve daha birçok koleksiyonu barındıran Mimar Vedat Tek Kültür merkezi ziyareti. Son olarak, Kastamonu’nun geleneksel el sanatlarını tanımaya vakit ayırıyoruz. Önce Valilik’e bağlı El Dokumaları Merkezi’ni (bu esnada burada bulunan kaya mezarları görülüyor) , ardından Tarım Bakanlığı’na bağlı Ahşap El Sanatları teşhir binasını geziyoruz. Akşamüstü boş zamanımızı çarşı merkezinde ve medresede yöresel ürünler alarak ve keyifle çayımızı ya da yerel salepimizi yudumlayarak geçirebiliriz.

2.gün: Bu günümüzde, ilk günden eksik kalan yerleri göreceğiz ve Kastamonu il merkezinin yakın çevresindeki doğa içindeki gezi noktalarına kısa geziler yapacağız. Programımız, sabah kahvaltısının ardından, konaklarımızın çok yakınındaki Şeyh Şaban-ı veli Külliyesi ve burada bulunan Vakıf Müzesi’ne ziyaretle başlayacak. Ardından yakında bulunan kaleye çıkıyor ve şehre tepeden bakıyoruz. Ardından yürüyerek kalenin altındaki mahalleleri geziyor, burada bulunan şehrin en eski camii Atabeygazi Camii’ni, Yakupağa Külliyesi’ni, Eski Belediye binasını (Osmanlı Sarayı), eski bakırcılar çarşısını ve hanlar bölgesini yürüyerek gezeceğiz. Ardından 15. yüzyıl yapısı Candaroğlu döneminin son şaheseri İsmailbey Külliyesi’ni geziyor ve Daday’a doğru yola koyuluyoruz. Kastamonu’ya 17 km mesafedeki Kasaba köyünde Candaroğlu Mahmut Bey Camii’ni görüyoruz. Türkiye’de örneği çok az kalmış olan ahşap direkli camilerden 1366 yapımı bu cami, orijinal ahşap işçiliği ve boyalarını muhafaza etmektedir. Ziyaretimizin ardından Daday’a doğru yolumuza devam ediyoruz. Daday’da Kastamonu mutfağının en özel lezzetlerinden olan “Daday usulü fırında etli ekmek” yiyebiliriz. Ardından Daday yakınlarında bulunan atlı turizm merkezlerinden birine giderek, yemyeşil doğa içinde yürüyüş yapabilir, ata binebilir ve keyifli bir öğleden sonra geçirebiliriz. Akşam Kastamonu’ya dönüş.

Tur 3- Kastamonu-Azdavay-Pınarbaşı ( 2 gün )

1. gün: Bir günlük programın aynı.

2. gün: Sabah kahvaltısının ardından Pınarbaşı ilçesine doğru yola çıkıyoruz. Yolda kısa bir durak yapıp, 15. yüzyılın şaheseri Candaroğlu İsmailbey Külliyesi’ni görüyoruz. Daha sonra Daday yakınlarında Kasaba köyünde, Türkiye’de örneği çok az kalmış olan ahşap direkli camilerden Candaroğlu Mahmut Bey Camii’ni görüyoruz. (14. yüzyıldan orijinal ahşap işçiliği ve boyalarını muhafaza etmekte) Öğle vakti Pınarbaşı ilçesine varıyoruz. Öğle yemeği molamız Pınarbaşı’ndaki bir tesiste yöresel ürünlerle. Yemekten sonra Valla Kanyonu’na gidip, orman içinden zevkli bir yürüyüşle kanyonu tepeden kuşbakışı görebileceğimiz bir noktaya varıyor ve buradan kanyonu seyrediyoruz. Daha sonra kısa bir yolculukla Ilıca şelalesine ulaşıp, kısa bir yürüyüşten sonra şelaleyi fotoğraflıyoruz. Akşamüstü Kastamonu’ya dönüş. Konaklama.

(bu tur, günlerin uzun olduğu ilkbahar ve yaz aylarında yapılabilir, sonbahar ve kış aylarında Valla Kanyonu programdan çıkarılıp, onun yerine Pınarbaşı’na çok yakın mesafedeki Horma Kanyonu görülebilir). Bu programı, uzun yaz günlerinde hızlı bir tempoyla Azdavay’da Çatak Kanyonu’nu, Pınarbaşı’ndaysa Valla Kanyonu’nu kapsayacak şeklide yapmak mümkündür. Ancak geziden alınacak tatmin ve yorgunluk açısından, bu iki önemli kanyondan her birini ayrı birer günde görmenizi öneririz. Gerek Kastamonu’da konaklayarak, gerekse bir gece Pınarbaşı ya da Azdavay’da konaklayarak, 2 günlük Küre Dağları gezisi ekoturizm tutkunlarını son derece tatmin edecektir.

Tur 4- Kastamonu-İnebolu-Abana ( 2 gün )

1.gün: Bir günlük programın aynı.

2. gün: Tam gün Küre-İnebolu -Abana gezisi: Sabah erken saatte Kastamonu’nun şirin ilçesi ve yüzyıllardır bakır madenleriyle büyük bir ekonomik önem taşıyan Küre’ye hareket. Kurtuluş savaşı sırasındaki cephane yolunun üzerinde yer alan hanlardan olan Ecevit hanının yeni haliyle turizme hizmet ettiği tesiste bir mola veriyoruz. Ardından eski Küre bakır madenine hareket. Cenevizlerden kalma madene tepeden bakış. Kasaba merkezinde yeni restore edilmiş olan 15. yüzyıl yapısı Akşemsettin Camii’ni ziyaret. Daha sonra İnebolu’ya hareket ve yarım saatlik bir yolculukla varış. “Gazi İnebolu” ilçesini ziyaret. Rum mimarisini yansıtan ahşap evleri, yemyeşil doğası ve muhteşem sahil şeridiyle, İnebolu görenleri büyülüyor. Atatürk’ün ünlü “Şapka Nutku” nu okuduğu Türkocağı Binası’nı ziyaret. Öğle yemeğinden sonra Abana’ya hareket. Enfes kumsalda yürüme ve deniz kıyısında çay içme imkânı. (yaz mevsiminde denize girilebilir). Akşamüstü Bozkurt üzerinden Kastamonu’ya dönüş. Bu güzergâhtaki “Yaralıgöz Geçidi”, muhteşem orman dokusuyla ve 4 mevsim sislerle kaplı olmasıyla nefesleri kesiyor !! Kastamonu’ya varış ve konaklama.

Tur 5- Kastamonu-Taşköprü ( 2 gün )

1.gün: Bir günlük programın aynı.

2.gün: Sabah kahvaltısının ardından Kastamonu’nun en büyük ve çok sayıda kültürel zenginliğe sahip ilçelerinden Taşköprü’ye hareket ediyoruz. Yarım saatlik bir yolculukla önce Donalar köyündeki Donalar kaya mezarını ziyaret ediyoruz. Üzerindeki kabartmalar M.Ö. 5. yüzyıla tarihlenen bu çok istisnai kaya mezarı, görenleri etkiliyor. (Donalar köyüne sadece binek araç veya minibüsle gidilebilir, otobüsle girilemez). Ardından Taşköprü ilçe merkezine gidiyor ve sırasıyla tarihi taş köprüyü, Taş Camii’ni, tarihi evleri, restore edilmiş tarihi cephanelik binasını görüyoruz. Ardından öğle yemeği molası veriyor ve adı Taşköprü’yle özdeşleşmiş olan enfes kuyu kebabını (biryan kebabı) tadıyoruz. Yemekten sonra, Pompeiopolis kazı alanına gidiyor ve hava şartları uygunsa, Roma’nın özellikle M.Ö. 1. yüzyıldan, M.S. 2.-3. yüzyıla kadarki dönemde kuzey Anadolu’daki eyalet merkezi ve çok önemli bir askeri garnizonu olanbu önemli kenti geziyoruz. Ören yerinde son yıllarda ortaya çıkarılmış olan villayı ve ye rmozaiklerini, tiyatro kazısını, kilise , vd. kazı yerlerini görüyoruz. Ayrıca ören yerinin yanında, kazıdan çıkan eserlerin sergilendiği (ağırlıklı olarak Roma dönemi) küçük müzeyi geziyoruz. (kazı dönemleri dışında müzeyi gezme imkanı olmayabilir). Dönüşe geçmeden önce, Taşköprü’nün dünyaca ünlü sarımsağını almayı ihmal etmiyoruz. Akşamüstü Kastamonu’ya dönüş ve serbest zaman.

Tur 6- Kastamonu-Loç vadisi-Cide ( 2 gün )

1.gün: Bir günlük programın aynı.

2.gün: Sabah kahvaltısının ardından Kastamonu’nun doğa harikası ilçelerine doğru yola çıkıyoruz. Şenpazar ilçesi üzerinden Cide’ye doğru yol alıyor, Cide’ye varmadan 23 km önce ana yoldan ayrılarak Loç Vadisi yoluna sapıyoruz. Yol ayrımından sonra 8 km’lik bir yolla Loç Vadisine ulaşıyoruz. Vadiyi yürümeden görebileceğimiz bir yer olan Hamitli Köyü Fırın Gıran virajında mola verip fotoğraf makinalarımız ile Loç vadisinin güzelliklerini fotoğraf karelerine aktarabiliriz. Öğle yemeğimizi köyde, Loç’luların ev sahipliğinde yöresel yemeklerle alıyoruz. Yemekten sonra Karakadı köyü merkez mahallesinden, Karadeniz iklimi ile Akdeniz ikliminin bir bıçak gibi ayrıldığı Sökü tepesine doğru küçük bir yürüyüş yaparak vadinin diğer tarafından henüz HES eli değmemiş doğal güzelliği Küre dağlarına kadar görebilir, muhteşem uçurum fotoğraflarını karstik kayalar üzerinden çekebiliriz. Daha sonra Devrekani çayının gölet yaptığı bir noktada, hava şartları uygunsa gölette yüzebiliriz. Dönüş yolunda bir köy evine tanrı misafiri olabilir, burada çay ikramıyla ev sahipleriyle sohbet edebiliriz.

Akşamüstü ya Kastamonu’ya geri dönebilir, ya da Cide’ye doğru yolumuza devam ederek, ertesi gün Amasra’ya devam etmek veya Kastamonu’ya geri dönmek üzere bu şirin sahil kasabasında konaklayabiliriz. (Cide’de Rıfat Ilgaz’ın müze olan evi mutlaka görülmeli)

Tur 7- Kastamonu-Safranbolu ( 2 gün )

1.gün: Bir günlük programın aynı.

2. gün: Sabah kahvaltısının ardından Safranbolu’ya doğru hareket. 1,5 saatlik bir yolculuktan sonra Safranbolu’ya varış. Safranbolu’da yürüyerek şehir gezisi: Kale (Eski Hükümet Konağı, saat kulesi), çarşı ve çarşı meydanı, Kazdağlı, Köprülü Mehmet Paşa, İzzet Mehmet Paşa camileri, Yemeniciler Arastası, Kaymakamlar Evi, Hıdırlık tepesi. Öğle yemeği ve alışverişler için serbest zaman. Öğleden sonra Kastamonu’ya dönüş.

Tur 8- Kastamonu ve ilçeleri ( 4 gün, kültür ve doğa kombine tur )

1. gün: İstanbul’dan otobüsle sabah erken hareketle veya öğlen uçakla hareketle, (veya Ankara’dan kara yoluyla) öğleden sonra erken saatlerde Kastamonu’ya varış. Otelimize yerleşme. Ardından Kastamonu şehir turu: Nasrullah Meydanı ve Camii, Liva Paşa Konağı, İsmail Bey Külliyesi, Deve Hanı, Cumhuriyet Meydanı ve Saat kulesi. Akşam otele dönüş ve konaklama.

2. gün: Sabah kahvaltısından sonra Kastamonu’nun şirin ilçelerinden Azdavay ve Pınarbaşı’na doğru yola çıkıyoruz. İlkönce Kastamonu’ya 17 km mesafedeki Kasaba köyünde 14. yüzyıldan kalma Candaroğlu Mahmut Bey camiini görüyoruz.Ahşap direkli cami tipinin çok güzel bir örneği olan bu cami, renkli kalem işleriyle eşsiz olup, birinci derecede koruma altındadır. Daha sonra şirin Daday ve Azdavay ilçelerini görerek ve Küre Dağları’nın en bol ormanlık bölgelerinden olan Ballıdağ mevkiinden geçerek Pınarbaşı’na varıyoruz. Yeni Pan Parks statüsüne kavuşmuş olan bu bölge, birinci derece doğal sit alanı olup, Küre Dağları’nın en zengin ormanlık alanlarını barındırmaktadır. Pınarbaşı ilçesinde ayrıca Türkiye’nin en büyük kanyonlarından biri ve yine önemli bir mağara olan Ilgarini Mağarası bulunmaktadır. Öğle yemeğimizi, Pınarbaşı’ndaki bir tesiste yöresel ürünlerle alıyoruz. Yemekten sonra Valla Kanyonu’na gidip, orman içinden zevkli bir yürüyüşle kanyonu tepeden kuşbakışı görebileceğimiz bir noktaya varıyor ve buradan kanyonu seyrediyoruz. Daha sonra kısa bir yolculukla Ilıca şelalesine ulaşıp, kısa bir yürüyüşten sonra şelaleyi fotoğraflıyoruz. Akşamüstü Pınarbaşı’na dönüş ve buradaki konaklama tesislerinden birinde konaklama.

3. gün: Tam gün Ilgarini Mağarası ve Pınarbaşı çevre gezisi. 2,5 saatlik zorlu bir yolculukla ulaşılan Ilgarini Mağarası, yağışsız mevsimlerde ve uzun günlerde ziyaret edilebilir. Minibüslerle yürüyüşe başlayacağımız noktaya kadar gidiyor ve buradan rehberimiz eşliğinde yürüyüşe başlıyoruz. Zorlu bir yürüyüşün sonunda ödülümüz, Bizans kalıntıları, yerleşim izleri ve ilginç oluşumlarıyla ilginç bir mağara. Öğle yemeği piknik şeklinde. Öğleden sonra ekoturizm uygulama köyü olan Zümrüt Köy’ü ziyaret ediyoruz. Daha sonra komşu ilçe Azdavay’a bir gezi yapabiliriz. Burada bulunan Çatak Kanyonu da 1200 metreye varan derinliğiyle görenleri büyülüyor. Pınarbaşı’na dönüş ve konaklama.

4. gün: Sabah 08.30’da deparla Safranbolu’ya hareket. Yolda, Safranbolu’nun küçük bir örneği olan tarihi Yörükköy’ü ziyaret. Daha sonra Safranbolu’yu yürüyerek keşfediyoruz: Çarşı Meydanı, Kazdağlı, Köprülü Mehmet Paşa ve İzzet Mehmet Paşa camileri, Cinci Hanı, Kaymakamlar Evi, Kale ve saat kulesi, Hıdırlık tepesi, Bağlar mahallesi, eski evler ve sokaklar. Yemeniciler Arastası’nda dinlenme ve alışveriş imkanı. Akşamüstü İstanbul veya Ankara’ya hareket.

Tur 9- Batı Karadeniz 1 ( 4 gün/ Paflagonya kısa )

1. gün: İstanbul’dan sabah erken hareketle öğle saatlerinde Safranbolu’ya varış. Öğle yemeği ve yürüyerek şehir gezisi: Çarşı, Cinci Hanı ve Hamamı, Kazdağlı, Köprülü Mehmet Paşa ve İzzet Mehmet Paşa camileri, Kaymakamlar Evi, Arasta çarşısı ve alışveriş molası. Hıdırlık Tepesi’nde fotoğraf molası. Safranbolu’da konaklama.

2. gün: Sabah kahvaltısının ardından Bartın’a hareket. Öğlene doğru varış. Yürüyerek Bartın şehir gezisi. Eski evler ve sokaklar. Bartın Çayı’nın ağzına gezi. Öğle yemeğinin ardından Amasra’ya hareket. Yolda Romalılardan kalma Kuşkayası yol anıtı görülüyor. Amasra’da yürüyerek Ceneviz kalesi gezisi. Kale surları, Ceneviz armaları, kiliseler ve liman kalıntıları görülüyor. Müze ziyareti ve limanda çay ve alışveriş molası. Amasra’da veya Bartın’da konaklama.

3. gün: Bartın ve Ulus üzerinden Küre Dağları’nın kalbine yolculukla başlayan günümüzde, Pınarbaşı’nda doğa gezisi yapıyoruz. Önce Horma Kanyonu’na gidiyor ve burada yapılan 3,5 km’lik yürüme yolu üzerinde kanyonun üzerinden keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra bu kanyonun içinden akan derenin sularını boşalttığı Ilıca Şelalesi’ne yürüyüş yapıyor ve iklim şartlarına göre şelalede piknik yapıyoruz. Daha sonra Valla Kanyonu’nu ziyaret ve kanyona tepeden bakış. Akşamüstü Kastamonu’ya hareket ve Kastamonu’da Uğurlu Konakları’nda konaklama.

4. gün: Tam gün Kastamonu şehir turu: Valilik Kent tarihi müzesi, Memleket Kütüphanesi, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, saat kulesi ve şehre tepeden bakış. Nasrullah Camii, şadırvanı ve meydanı, Münire Medresesi. Öğle yemeği molası, Uğurlu Konakları’nın enfes yöresel yemekleriyle. Yemekten sonra, Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet veren 120 yıllık görkemli Kastamonu evi Liva Paşa Konağı ve Türkiye’nin ilk ve tek şapka müzesini ve daha birçok koleksiyonu barındıran Mimar Vedat Tek Kültür merkezi ziyareti. Son olarak, Kastamonu’nun geleneksel el sanatlarını tanımaya vakit ayırıyoruz. Önce Valilik’e bağlı El Dokumaları Merkezi’ni ( bu esnada burada bulunan kaya mezarları görülüyor ) , ardından Tarım Bakanlığı’na bağlı Ahşap El Sanatları teşhir binasını geziyoruz.

Uzun günlerde, Ankara veya Sinop’a devam edilebilir. İstanbul’a karayoluyla ya da uçakla dönüş için ya programı akşamüstü bitirmek, ya da bir gece daha Kastamonu’da konaklama vermek gerekir.

Tur 10- Batı Karadeniz 2 ( 5 gün/ Paflagonya uzun )

İlk 3 gün, 4 günlük Paflagonya turuyla aynı.

4. gün: Sabah 3 saatlik şehir turuyla Kastamonu şehir merkezi görülüyor: Cumhuriyet Meydanı, Valilik, Kent Tarihi Müzesi, Nasrullah Camii ve Meydanı, Münire Medresesi, Liva Paşa Konağı, Vedat Tek Kültür Merkezi. Daha sonra İnebolu’ya hareket. İnebolu’da öğle yemeği. Yürüyerek şehir turu: Türkocağı Binası (Kurtuluş savaşı ve Atatürk Müzesi) ziyareti, ardından sahil yoluyla Ayancık’a devam. Ayancık’ta konaklama.

5. gün: Ayancık’tan kısa bir yolculukla Erfelek İlçesi yakınlarındaki Tatlıca Takım Şelalelerine ulaşıyoruz. Orta zorlukta bir yürüyüşle, kaskad şeklinde birbirini izleyen şelalelere tırmanıyoruz. Yemeği piknik şeklinde almak mümkün. Akşamüstü İstanbul veya Ankara yoluna dönmek veya Sinop’a doğru yola devam etmek mümkün.

Ilgaz turları

Aralık başı-Mart sonu süresince, her hafta sonu grup veya münferit olarak, İstanbul ve Ankara’dan kayak turları yapmak mümkündür. Dilerseniz Ilgaz’daki tesislerde, dilerseniz Kastamonu’da Uğurlu Konakları’nda kalmanız mümkündür. Her gün Ilgaz’a servisimizle çıkmanız mümkündür. Kaymayanlar için şehir turları organize edilir.

Yukarıda sayılan tüm turları, münferit veya grup organizasyonları şeklinde, kardeş işletmemiz olan NOVITAS Turizm ve Seyahat Acentası’nın İstanbul merkez veya Kastamonu şubesi aracılığıyla gerçekleştirebiliriz. Acentamız sizlere yerel hizmet olarak, her tipte araç kiralayabilir, seyahat sigortası ve rehberlik hizmeti sunabilir. Dilediğiniz her türlü farklı tur programlarını dizayn edebilir ve Kastamonu ilçeleri ve yakın çevre illerde tüm organizasyon ve rezervasyonlarınızı yapabilir.

  • çerez

çerez

kabul